Suroviny
Postup přípravy
1
Na oleji orestujeme nasekanou cibulku s česnekem
Vhodíme slávky a po minutce i srdcovky (vongole)
Povaříme a přihodíme nasekanou feferonku, pokrájená třešňová rajčátka a zalijeme bílým vínem
V pánvi můžeme rozmíchat lžičku rajčatového protlaku, který dodá omáčce krásnou červenou barvu
2
Jakmile se alkohol vypaří, přidáme kalamáry, které jsme nakrájeli na asi centimetrové kousky
Ještě vhodíme nasekanou petrželku a necháme pod pokličkou pár minut podusit
Podle chuti dosolíme, možná ani nemusíme, mušle jsou slané z moře
3
Na dno talíře položíme opečený plátek bílého pečiva, zalijeme ho šťávou z pánve a naservírujeme směs mořských plodů
Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat
Příprava: