Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zlaté vaječné kari Ou Hin

2–4 porce
do 30 minut
Zlaté vaječné kari Ou Hin
Zlaté vaječné kari Ou Hin Autor: Just Spice
Tenhle recept pochází z Barmy. Vejce v něm jsou vařená natvrdo, smažená dozlatova a podávají se s kořeněnou rajčatovou omáčkou. S trochou rýže získáte skvělé lehké rychlé bezmasé jídlo.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozmixujte šalotky na jemnou pastu. Odložte.
  2. Hlubší pánev nebo kastrolek naplňte vyšší vrstvou oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vsypte kurkumu a smažte 30 vteřin, než se rozvoní. Vložte vejce a smažte dozlatova. Osušte na papírovém ubrousku, překrojte napůl.
  3. Slijte olej z pánve kromě dvou lžic. Přidejte rozmixované šalotky, česnek, ptačí oko a smažte minutu. Přidejte rajčata a panáka vody. Vařte 8 minut, míchejte. Vmíchejte rybí omáčku ze zelené chilli papričky. Dochuťte solí.
  4. Vložte vejce a pomalu vařte 3 minuty. Posypte koriandrovou natí a podávejte s rýží.
Reklama

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama