Suroviny
- šalotka 4 ks
- arašídový olej
- kurkuma špetka
- vejce natvrdo 4 ks
- česnek (nadrcený) 4 stroužky
- chilli papričky (chilli paprička ptačí oko nebo podle chuti, koupíte v JUST SPICE) 1 ks
- rajčata (jemně posekaná) 4 ks
- rybí omáčka 1 lžíce
- zelené chilli papričky (pokrájené na tenké proužky) 3 ks
- koriandr (nať)
- jasmínová rýže
Postup přípravy
- Rozmixujte šalotky na jemnou pastu. Odložte.
- Hlubší pánev nebo kastrolek naplňte vyšší vrstvou oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vsypte kurkumu a smažte 30 vteřin, než se rozvoní. Vložte vejce a smažte dozlatova. Osušte na papírovém ubrousku, překrojte napůl.
- Slijte olej z pánve kromě dvou lžic. Přidejte rozmixované šalotky, česnek, ptačí oko a smažte minutu. Přidejte rajčata a panáka vody. Vařte 8 minut, míchejte. Vmíchejte rybí omáčku ze zelené chilli papričky. Dochuťte solí.
- Vložte vejce a pomalu vařte 3 minuty. Posypte koriandrovou natí a podávejte s rýží.