Postup přípravy
- polévka
- prsa 1 kus
- škubánky
- prsa
Head
- celer 1 kus
Postup přípravy
- omáčka
- sůl
Head
- petržel 1 svazek
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
PolévkaZeleninová polévkapostup: Zeleninu čerstvou a pokrájenou, nebo mraženou, dáme uvařit do litru lehce osolené vody, kam přidáme kapku olivového oleje
Když je měkká, na konec dochutíme kořením