Hlavní chod
- šlehačka 2 kus
Postup přípravy
Vepřovou panenku, cibuli a cuketu nakrájíme na plátky, anglickou slaninu na kostičky, brambory na půlky. Přidáme koření, dáme na velký plech a vše zalijeme šlehačkou. Pečeme dozlatova asi 45 minut.
Příloha
Tzaziky
Ingredience: 2 zakysané smetany1 velký řecký jogurt2 stroužky česnekusůlsalátová okurkaoregano
postup:
Nastrouháme okurku, vymačkáme šťávu a vše smícháme.
Hlavní chod
Zapečená vepřová panenka
Ingredience:
- 500 g vepřové panenky
- 250 g anglické slaniny
- 4 cibule
- 1 cuketa
- 10 brambor
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- bobkový list a nové koření
- 2 šlehačky