Suroviny
Postup přípravy
1
Králíka pokud možno den předem prosolíme, prošpikujeme slaninou, okořeníme zázvorem a necháme obloženého bylinkou spát
Druhý den vyškvaříme v pekáčku kostičky špeku, na ně položíme králíka přikrytého slaninou a schováme do vyhřáté trouby
Pak ztlumíme žár a přiklopíme (v remosce je to jednodušší)
2
Houby povaříme v masoxu, a když se králík začne připalovat, tak ho tím podlijeme
Po hodině k masu přidáme nasekané cibule, česnek a trochu čerstvého zázvoru
Podlijeme bílým vínem
Za půl hodiny odklopíme, přidáme zvolenou bylinku, eventuálně kousek másla a necháme zčervenat
3
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s kaší, hojně přelité vzniklou omáčkou, protože o ní to je!