Vrstvený citronový koláč – osvěžující dezert z mrazáku

Moje hodnocení
5x

Svěžest na entou, to by asi byl stručný popis mraženého „piškoťáku“, jemuž vévodí chuť i barva citronů.

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V robotu nebo ručně utřete krémový sýr s moučkovým cukrem dohladka, v robotu stačí asi 2 minuty.
  2. Zašlehejte smetanu, až se vytvoří tužší špičky, elektrickým metlám to trvá asi 3 minuty. Nakonec do krému vmíchejte citronovou kůru.
  3. Na dno hranaté formy o rozměrech 23 x 33 cm vhodné do mrazáku rozetřete 1 až 2 lžíce krému a na něj rozložte vrstvu piškotů. Pak naneste asi třetinu krému a rozetřete stěrkou, zakapejte asi polovinou citronového krému a zlehka ho vmíchejte do krémové vrstvy. Dále vrstvěte piškoty a krém, zakončete krémovou vrstvou.
  4. Formu přetáhněte fólií a dejte na 3 hodiny do mrazáku. Před podáváním ozdobte tenkými proužky kandované citronové kůry. Chcete-li si ji připravit doma, naložte tenké proužky kůry do cukrového rozvaru po dobu mražení dezertu, ale můžete je v chladu nechat macerovat až týden.
PRIMA TIP: Citronový krém (lemon curd) je oblíbený pamlsek na pomezí mezi ovocnou zavařeninou a máslovým krémem. Dá se velice snadno připravit doma, ale také celkem snadno koupit hotový.

Připravte klasické tiramisu s mascarpone podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty