Suroviny
- krémový sýr 170 g
- moučkový cukr 50 g
- smetana ke šlehání (40%) 600 ml
- citronová kůra ze 2 citronů
- piškoty 300 g
- citronový krém (lemon curd) 330 g
- kandovaný citron (na ozdobu)
Postup přípravy
- V robotu nebo ručně utřete krémový sýr s moučkovým cukrem dohladka, v robotu stačí asi 2 minuty.
- Zašlehejte smetanu, až se vytvoří tužší špičky, elektrickým metlám to trvá asi 3 minuty. Nakonec do krému vmíchejte citronovou kůru.
- Na dno hranaté formy o rozměrech 23 x 33 cm vhodné do mrazáku rozetřete 1 až 2 lžíce krému a na něj rozložte vrstvu piškotů. Pak naneste asi třetinu krému a rozetřete stěrkou, zakapejte asi polovinou citronového krému a zlehka ho vmíchejte do krémové vrstvy. Dále vrstvěte piškoty a krém, zakončete krémovou vrstvou.
- Formu přetáhněte fólií a dejte na 3 hodiny do mrazáku. Před podáváním ozdobte tenkými proužky kandované citronové kůry. Chcete-li si ji připravit doma, naložte tenké proužky kůry do cukrového rozvaru po dobu mražení dezertu, ale můžete je v chladu nechat macerovat až týden.
PRIMA TIP: Citronový krém (lemon curd) je oblíbený pamlsek na pomezí mezi ovocnou zavařeninou a máslovým krémem. Dá se velice snadno připravit doma, ale také celkem snadno koupit hotový.
Vrstvený citronový koláč osvěžující dezert z mrazáku Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Připravte klasické tiramisu s mascarpone podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE