Postup přípravy
Do hrnce dáme 2–3 l vody, osolíme, přidáme tuk a necháme, dokud se nezačne vařit. Pomalu za stálého míchání přidáváme mouku a vaříme, dokud se těsto neodděluje od stěn hrnce. Necháme vychladnout a pak postupně po 1 kusu přimícháváme vajíčka.
Pomocí cukrářského pytlíku stříkáme na vymaštěný plech kopičky. Pečeme v předehřáté troubě 7 až 10 minut. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout. Máslo smícháme s brynzou do pěny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mletou červenou papriku a větrníky naplníme. Nakonec ozdobíme kyselou okurkou.
Ingredience:
- 160 g rostlinného tuku
- 200 g hladké mouky
- 8 vajec
- sůl
- brynzová pomazánka:
- 400 g brynzy
- 250 g másla
- 100 g cibule