Suroviny
- vepřové maso 1500 g
- vejce 3 kusy
- strouhanka 100 g
- petržel 1 kus
- vejce 1 kus
- citron 1 kus
- cibule 1 kus
- majonéza 450 ml
- hořčice 1 lžíce
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Vepřové řízky osolíme a lehce opepříme. Vejce rozšleháme, řízky obalíme v mouce, pak ve vejcích a na závěr ve strouhance. Rozehřejeme olej a usmažíme je dozlatova (po každé straně 2 až 3 minuty). Servírujeme s plátkem citronu.
2. Uvařené vychladlé a oloupané brambory, kořenovou zeleninu a vejce protlačíme přes drátěnou mřížku. Přidáme hořčici, nakrájené kyselé okurky, cibuli a majonézu. Promícháme, osolíme, opepříme a dáme do chladu odležet.