Suroviny
- vepřové kotlety 400 g
- anglická slanina 150 g
- řepkový olej 2 lžíce
- cibule (větší) 1 ks
- česnek 2-3 stroužky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- mrkev (vetší) 2-3 ks
- bobkový list 2 ks
- fazole v tomatové omáčce (bílé) 1 konzerva (400 g)
Postup přípravy
- Vepřové maso a slaninu nakrájejte na kostky. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a slaninu. Přidejte maso, osolte, opepřete a orestujte dohněda.
- Potom vmíchejte na kolečka nakrájenou mrkev, bobkové listy, zalijte troškou vody a duste na menším plameni doměkka, asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte. Nakonec přidejte fazole v rajčatové omáčce a povařte ještě 5 minut.
- Podávejte s chlebem nebo s bramborami.
- Prima tip: Vepřové maso vybírejte co možná nejlibovější, ideálně kotlety nebo panenku. Rychleji vám změkne. Nebojte se, takovou tu pravou "tučnou" chuť dodá poctivá slanina. Bílé fazole pak můžete v receptu nahradit i nakládanou cizrnou a čerstvými rajčaty.