Suroviny
- vepřová kýta 700 g
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě mletý) 1 špetka
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- olej 3 lžíce
- badyán 3 hvězdičky
- skořice (malá ) 1 ks
- červené víno (suché) 125 ml
- vývar (může být i z kostky) 125 ml
- cukr 1 špetka
- dlouhozrnná rýže 120 g
- koriandr (čerstvý)
Postup přípravy
- Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky a jemně je naklepejte. Potřete solí a čerstvě mletým pepřem. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. V kastrolu rozehřejte část oleje a nechte cibuli i česnek zesklovatět, přidejte 2 badyány a skořici a krátce osmahněte. Zalijte červeným vínem a vývarem a v otevřeném hrnci zprudka vařte asi 5 minut, až se víno zredukuje a omáčka zhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
- V pánvi rozehřejte zbývající olej a vepřové plátky na něm osmahněte z obou stran. Maso přendejte do omáčky a ještě 8–10 minut nechte dojít.
- Rýži uvařte v osolené vodě s hvězdičkou badyánu. Do omáčky přidejte nasekaný koriandr a vyndejte z ní badyán a skořici. Servírujte rýži s masem politým omáčkou a pár lístky koriandru.