Hrnkové knedlíky
- rohlík 8 kusy
Head
- vepřový bůček 1 kg
- cibule 250 g
- česnek 60 g
Postup přípravy
1. Vepřové maso ze všech stran pořádně nasolíme a snažíme se sůl vmasírovat do masa. Nakrájíme cibuli na větší kousky a dáme na pekáč. Na cibuli položíme maso a na ně nakrájený česnek. Takto připravené maso podlijeme černým pivem. Pečeme nepřikryté asi dvě hodiny a během pečení párkrát polejeme výpekem. Těsně před dokončením posypeme majoránkou.
2. Hrnkové knedlíky: Rohlíky si nakrájíme na větší kostičky. Do knedlíků se nepoužívá mouka. Vajíčka s mlékem pořádně vyšleháme. Přidáme sůl, pepř, petržel a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme. Do mísy přidáme nakrájené rohlíky. Jemně zamícháme a poté vypracujeme rukama vlahé těsto, aby ingredience držely pohromadě. Vymažeme hrníčky máslem (cca 100–150 ml) a dovnitř napěchujeme těsto asi nad polovinu objemu hrnku. Vaříme v páře 30–40 minut. Knedlíky nemusíme hlídat – nepřevaří se. Jen sledujeme množství vody v hrnci, aby se nevyvařila.