Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřová pečínka s fíky na portském

4 porce
do 2 hodin
Vepřová pečínka s fíky na portském
Vepřová pečínka s fíky na portském Autor: Gurmet
Šťavnaté maso a delikátní chuť omáčky, ve které se snoubí sladkost fíků a portského, dělá z této pečínky dokonalý pokrm pro slavnostní příležitost.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku rozehřejte olej a osmažte na něm osolené a opepřené maso ze všech stran. Vložte do trouby, mírně podlijte vodou a pečte asi 40 minut nebo až maso bude měkké. Přesuňte ho na tác a volně zakryjte fólií.
  2. Pekáček postavte na střední plamen a 2 až 3 minuty na vypečeném tuku smažte najemno nakrájenou šalotku. Vmíchejte mouku, za stálého míchání vlijte víno a povařte 10 minut nebo až omáčka zhoustne tak, že nebude stékat z vařečky. Přidejte fíky a asi 1 minutu je prohřívejte.
  3. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a s fíky. Podávejte například s bramborovou kaší nebo bramborovými noky.
Reklama

Vepřová pečínka s fíky na portském Foto: Gurmet

Vepřová pečínka s fíky na portském. Foto: Gurmet

Gurmet - listopad 2013

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) – i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama