Head
- vepřová panenka 750 g
- tavený sýr 4 kostky
- pepř 1 špetka
- vejce 3 kusy
- vegeta 1 špetka
- brambory 4 kusy
- hladká mouka 1 dávka
- smetana ke šlehání 350 ml
- olej 1 dávka
Postup přípravy
1. Řízky z panenky okořeníme pepřem a Vegetou, naklepeme a necháme chvilku odležet. Poté je potřeme taveným sýrem. Nastrouhané brambory smícháme s vejci a moukou. Ř namáčíme do tohoto bramborákového těstíčka a smažíme po obou stranách na oleji dozlatova.
2. Osmažené maso vyndáme z pánve a přendáme do zapékací nádoby. Povrch zalijeme v kastrolu smetanou ke šlehání a dáme zapéct do horké trouby.
3. Ideální přílohou jsou šťouchané brambory s cibulkou.