Postup přípravy
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Vajíčka uvaříme natvrdo. Cibuli si nakrájíme nadrobno, vejce, salám, okurky a zeleninu si nakrájíme na kousky dle libosti. Přidáme hořčici, majonézu, pepř, bílý jogurt dle chutí. Promícháme a zatím dáme stranou. Brambory si oloupeme a nakrájíme na menší kousky, nebo protlačíme mřížkou na brambory. Brambory osolíme a promícháme se směsí z ostatních surovin.
Vepřovou panenku si okořeníme a dlouhým tenkým nožem do ni uděláme otvor a postupně zaplníme sušenými švestkami. Maso opékáme na mírném ohni z každé strany 8-10 minut, poté je vyjmeme a udržujeme v teple. Uděláme si šťávu z povidel, skořice a ze sušených švestek.