Pepřová omáčka
- zelený pepř hrst
Šťouchané brambory
- cibule 1 ks
Pepřová omáčka
Šťouchané brambory
- petržel ( - volitelné )
Hříbková omáčka
Postup přípravy
Panenku si odblaníme a nakrájíme na medailonky. Z obou stran okořeníme solí, oreganem a směsí pepře. Do mísy si nakrájíme cibuli a na kolečka česnek. Na to položíme maso. Nahoru přidáme ještě trochu cibule a zakápneme olejem. V lednici necháme chvíli odležet. Pak na rozehřátém oleji opékáme z obou stran zhruba pět minut. K masu také přidáme cibulku, kterou poté maso ozdobíme při servírování.
Na hříbkovou omáčku přidáme do vzniklého výpeku tři lžíce másla a hrst hub. Povaříme, než nám houby změknout. Poté přilijeme smetanu, ještě chvíli povaříme a na zahuštění přidáme lžičku mouky dobře rozkvedlané ve vodě. Dle chuti osolíme.
Na pepřovou omáčku si do výpeku přidáme víno a naložený pepř. Vaříme zhruba pět minut, než se vypaří alkohol. Poté přilijeme smetanu, a ještě chvíli povaříme. Dochucujeme solí a pepřem.
Na šťouchané brambory si uvaříme oloupané a nakrájené brambory. Scedíme a do brambor přidáme trochu másla. Na dalším ořechu másla si osmahneme cibulku, kterou přidáme do brambor. Dále přidáme najemno nasekanou jarní cibulku. Všechno promícháme a rozšťoucháme. Ozdobíme petrželkou.