Head
- vepřová panenka 1 kg
Lišková omáčka
- cibule 1 kus
Head
- brambory 600 g
Postup přípravy
1.Vepřovou panenku si naložíme do olivového oleje, soli a pepře.Před podáváním panenku osmahneme na pánvičce zprudka asi pět minut z každé strany, poté maso necháme chvilku odležet. Porcujeme až před podáváním, aby zůstalo maso šťavnaté.
2. Na pyré si uvaříme oškrábané brambory společně s očištěnou mrkví. Poté rozmixujeme a přidáme na zjemněnímáslo a trochu horkého mléka. Dochutíme solí.
3. Lišková omáčka: Na másle si orestujeme cibulku, lišky, zalijeme suchým bílým vínem a necháme vyvařit alkohol a trochu zredukovat. Poté zalijeme půlkou smetany, osolíme, opepříme a ke konci zahustíme francouzskou kuličkou (kouskem másla obaleným v hladké mouce). Necháme chvilku provařit, až se máslo rozpustí.
4. Pepřová omáčka: Osmahneme si cibulku,přidáme kuličky naloženého pepře a zalijeme druhou půlkou smetany. Dochutíme, podle potřeby i opepříme a opět zahustíme tzv. francouzskou kuličkou.