Suroviny
Postup přípravy
1. Dvousetgramové špalíčky vepřové panenky pevně zabalíme do slaniny a necháme chvíli odležet.
2. Cibuli nakrájíme na slabé plátky a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme cukr a ocet a varem redukujeme až do zhoustnutí. Dochutíme špetkou soli.
3. Panenku položíme na rozpálenou pánev a na dvou lžících oleje opékáme ze všech stran, dokud není slanina dozlatova. Poté podlijeme vývarem, přivedeme k varu a pánev odstavíme. Maso necháme pod pokličkou odpočinout asi pět minut.
4. Do zredukovaného vývaru přidáme lžičku másla. Vzniklým sosem panenku přelijeme. Podáváme se zkaramelizovanou cibulí a ideálně se šťouchanými brambory, do nichž přimícháme jarní cibulku a máslo.