Suroviny
- vepřová panenka 2 kusy
- listové těsto 1 kus
- parmezán 100 g
- slanina ( - volitelné ) 100 g
- brambory 800 g
- pažitka 1 svazek
- máslo 1 dávka
- mléko 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Panenku nakrájíme na stejně velké porce a ty ze všech stran necháme zatáhnout na pánvičce. Po vychladnutí maso obalíme nejprve v nastrouhaném parmezánu, což chce trošku trpělivosti, šunce a teprve pak je zabalíme do těsta. Panenku pečeme v předehřáté troubě deset minut při teplotě kolem 200 stupňů - aby bylo těsto křupavé a maso zůstalo uvnitř růžové.
2. Brambory uvaříme v osolené vodě a rozmačkáme s trochou másla a mléka, přidáme pažitku, nebo bylinky.