Suroviny
- vepřová krkovice 4 ks
- jablka 2 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 palička
- celý kmín 1 lžíce
- sušený zázvor 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
- Jablka a cibuli nakrájejte na měsíčky a společně promíchejte v pekáči.
- Paličku česneku rozkrojte napůl a přidejte do pekáče. Plátky masa nenaklepávejte, jen je osolte a položte na jablka s cibulí. Vše posypejte mletým zázvorem a kmínem. Podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a dejte péct asi na 90 minut na 160 °C.
- Poté maso dopečte nezakryté dozlatova na 180 °C a přelévejte výpekem. Podávejte se sladkým červeným zelím a knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.
Vyzkoušejte recept na pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE