Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí

4 porce
do 2 hodin
Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí
Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí Autor: Coolinářka
Jablka, cibule a vepřová krkovice? No jistě, takto maso pekly i naše babičky a funguje to nejen s kachnou nebo husou. Kombinaci s krkovičkou si rozhodně zamilujete!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Jablka a cibuli nakrájejte na měsíčky a společně promíchejte v pekáči.
  2. Paličku česneku rozkrojte napůl a přidejte do pekáče. Plátky masa nenaklepávejte, jen je osolte a položte na jablka s cibulí. Vše posypejte mletým zázvorem a kmínem. Podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a dejte péct asi na 90 minut na 160 °C.
  3. Poté maso dopečte nezakryté dozlatova na 180 °C a přelévejte výpekem. Podávejte se sladkým červeným zelím a knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.
Reklama

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí 2 Foto:

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí; foto: Coolinářka


Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama