Krvavý salát
- červená řepa 2 kg
Head
- hlíva ústřičná 1 balení
- vejce 1-2 ks
- pepř
- sůl
- strouhanka
- brambory
- mouka
Postup přípravy
Hlívu nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko a trochu strouhanky. Osolíme a opepříme. Vše rukama dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji.
Brambory očistíme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, které upečeme nasucho v troubě, hotové osolíme.
Červenou řepu omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na hodinu do litru až dvou vody, menší bulvy potřebují méně času. Řepy uvaříme doměkka, scedíme a po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo. Takto připravenou řepu promícháme se sladkokyselým nálevem.