Suroviny
Postup přípravy
1
750 g krůtího masa nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a lehce opepříme, zatočíme je a obalíme do slaniny
Takto upravené maso vložíme do kulaté formy a orestujeme je z jedné a z druhé strany, nakonec je dáme dopéct na čtvrt hodiny do předem rozpálené trouby na 180°C
2
Na krůtí krokety nakrájíme 450 g masa na kostky a dáme do mixéru zároveň s kousky nivy, rozmixujeme téměř na pěnu, kterou lehce osolíme a vytváříme z toho stejnoměrné kuličky, které obalíme v trojobalu a dáme usmažit do fritézy na 3 až 5 minut
Pak dáme propéct na 10 minut ke steakům
3
Na bramborové pyré oškrábeme kilo brambor a uvaříme je doměkka
Jakmile jsou brambory uvařené, přidáme máslo a 300 ml smetany a lehce osolíme
Brambory rozmixujeme na pyré
4
Na dijonskou omáčku necháme provařit půl litru smetany
Přidáme lžíci dijonské hořčice a lžíci medu, lehce osolíme a znovu provaříme
5
Čerstvou zeleninu nakrájíme na stejné tvary (můžeme vyřezat kolečka) a dáme vařit doměkka, poté zeleninu vytáhneme a lehce jí orestujeme na másle
Podáváme k masu a kaši