Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vajíčková pomazánka s červenou cibulí
Až vám malí koledníci donesou domů výslužku a natvrdo uvařená vejce budou hlavní položkou ve vaší lednici, hodí se mít v zásobě pár receptů, v kterých tento velikonoční "poklad" upotřebíte. Vajíčková pomazánka je klasika, která potěší každého, a pokud ji dobře dochutíte, je to skutečná delikatesa.
do 10 minut
4 porce
Článek
18 nápadů, jak použít vejce natvrdo
Po velikonočním pondělí se některé domácnosti (zvláště ty s více koledníky) ocitají pod náporem natvrdo uvařených vajec. Způsobů, jak tyto malé poklady zužitkovat, je...
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vejce nasekejte nahrubo. Okurky i cibuli nakrájejte na jemné kostičky. Vše smíchejte s majonézou, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
- Podávejte na tmavém pečivu posypané řeřichou.
Vajíčková pomazánka s červenou cibulí; foto: archiv Hellmann´s