Head
- čokoláda 200 g
Dezert: žloutkové věnečky
- vejce 3 kusy
Head
- cukr 200 g
Dezert: žloutkové věnečky
- voda 250 ml
Head
- vejce 4 kusy
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Torta al cioccolato con sorbetto al limone
postup:
Pomalu rozpustíme máslo s čokoládou a postupně přidáváme cukr, mouku a nakonec čtyři vejce (před přidání vajec nesmí být korpus horký, abychom neměli omeletu) a vše dobře promícháme.
Přelijeme do máslem vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut, pak pokračujeme dalších 10 až 15 minut při 200 °C. Výsledek necháme vychladnout, zasypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na malé porce.
Na sorbet si 40 sekund umixujeme cukr, dobře oloupané citrony a kostičky ledu. Pak přidáme dvě lžíce smetany a znovu mixujeme minutu. Poté ihned podáváme.