Dezert: tiramisu à la lucia
- piškoty 2 balíčky
Postup přípravy
Pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem dohladka. Ušleháme si vychlazené smetany a smícháme vše dohromady v polotekutý krém. Piškoty klademe do formy nebo do pohárků, pokapeme je kávou a přidáme krém, navrstvíme, rozetřeme a vrstvy opakujeme. Navrchu zasypeme kakaem a dáme ztuhnout do lednice. V menší nádobě než ve formě či velké míse se nám to povede rychleji a servírování bude jednodušší a efektnější. Teplota: 0 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ italskáDoba přípravy: 30 minut + tuhnutíRecipe category: bez vaření/ chlazení/ moučník
Dezert: Tiramisu à la Lucia
postup:Pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem dohladka. Ušleháme si vychlazené smetany a smícháme vše dohromady v polotekutý krém. Piškoty klademe do formy nebo do pohárků, pokapeme je kávou a přidáme krém, navrstvíme, rozetřeme a vrstvy opakujeme. Navrchu zasypeme kakaem a dáme ztuhnout do lednice. V menší nádobě než ve formě či velké míse se nám to povede rychleji a servírování bude jednodušší a efektnější.
Dezert: Tiramisu à la Lucia
Luciino tiramisu je počeštěný recept s rumem a pomazánkovým máslem. Marsala je dobrá nejen na omáčky, ale chutná i k podobným dezertům.
Ingredience:
2 pomazánková másla
2 smetany ke šlehání
200 g moučkového cukru
300 ml instantní kávy + lžička rumu
2 balíčky piškotů