Tipy na vánoční dárky: sváteční čokoládky, rakytníkové speciality nebo sada koření

Vánoce se blíží a tipy na dárky jsou opět v kurzu. Dnes pro vás máme tři adepty z gastronomie, které potěší milovníky sladkého, zdravého i voňavého. Tak jdeme na to!

Vánoční Ajala čokolády s chutí cukroví

Letos na tři krále nečekejte. Přicházejí tři královny a jdou rovnou z Brna! Řemeslná čokoládovna Ajala přináší pod chocolatierský stromeček trojici limitovaných svátečních čokolád, které dodají Vánocům zase o trochu kouzelnější chuť. K sehnání na webu Ajala (samostatně, ale i ve vánočních balíčcích).

45 g Vánoc

Kompaktnější Vánoce jste ještě neviděli. Jsou totiž celé začarované v tabulce čokolády. V Ajale dokázali nemožné a nejoblíbenější chutě a vůně svátků přetvořili ve speciální Ajalu Vánoční. Jakmile natrhnete růžek papíru, domov vám zaplaví jemná vůně skořice, která se v mžiku prolne s kardamomem a zázvorem.

Vanilkový rohlíček

Je křehký, uvnitř vláčný, voní vanilkou a moučkový cukr, ve kterém je obalený, ulpívá na prstech jako gurmánský sněhový poprašek. Vanilkový rohlíček nemůže o Vánocích na stole zkrátka chybět. Co se stane, když ho spojíte s tou nejlepší čokoládou? To budete muset letos vyzkoušet! Uvnitř čekají vlašské ořechy, kešu, vanilka…

Bez štrúdlu nejsou svátky

Skořice, jablko… cítíte to? Ale co tam dělá ta čokoláda? Dotváří tu nejsladší chuť oblíbeného moučníku. V Ajale si pohráli s konzistencí a do každé tabulky své výběrové čokolády vnesli vůni štrúdlu a svátečního odpoledne. S chutí jim v této novince pomohlo lyofilizované jablko, kešu oříšky a skořice. Jako od (česko-indiánské) babičky.

Dárkové sady Ovocňák

Na vánoční svátky se někteří psychicky připravují půl roku dopředu. Jenže víte také, že stres tělu ubírá na obranyschopnosti? A to v Ovocňáku nemůžou dopustit! Dali sady dohromady a připravili 2 dárkové rakytníkové balíčky plné tekutých, sypaných i mazacích dobrot, které vám vyřeší dárky pro všechny blízké a jsou plné vitamínů, které k obranyschopnosti přispívají.

V prvním balíčku se ukrývá rakytníkový sirup bez zrnka cukru, sypaný rakytníkový čaj s meduňkou a nesmrtelný retro plecháček, který se v žádné kuchyni neztratí a ještě do ní kromě vánoční atmosféry vnese závan nostalgie. Druhý dárkový set je stvořený pro mlsouny. Rakytníková šťáva bude zásobárnou vitamínu C, až přijdou tuhé mrazy, 100% rakytníkový čaj zahřeje v každé plískanici, a když se k němu namaže čerstvá houska džemem rakytník-hruška, zima si bude moct trvat klidně do května.

K sehnání na webu Ovocňáku, a to za cenu 379 korun.

Koření pro sladké pečení

Máte doma pohromadě všechno typické koření pro vánoční pečení nebo hledáte voňavý a reprezentativní dárek pro gurmánské nadšence? Tak právě pro vás je ideální ucelená sada prémiového koření pro sladké pečení od Království chuti. Degustační sada se skládá z celkem 12 druhů koření v praktických kovových dózičkách s transparentním víčkem, ve kterých budete mít okamžitý přehled o zbývajícím množství koření. Po vypotřebování kořenky můžete i nadále používat. Kazeta obsahuje celkem 100 g prémiového koření.

V sadě najdete perníkové koření, koření na štrúdl, koření na sladké pečení, citronovou a pomerančovou kůru, mletý zázvor, kardamom, anýz, hřebíček, indonéskou skořici i badyán. V sadě nechybí ani méně známá tonka, která zastoupí vanilkový lusk. Fermentovaná semena oplývají chutí a vůni vanilky, mandlí a rumu.

K sehnání na webu Království chuti, a to za cenu 595 korun.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty