Tipy na vánoční dárky: pikantní zobání i sladkosti pro každého

Už se chystáte na první nákupy vánočních dárků? Máme pro vás gastronomické tipy, které ocení každý milovník marmelád, ořechů nebo voňavého čaje. Postupně vám odhalíme další, tak nezapomeňte sledovat náš web!

Pikantní oříškování

Ořechy patří neodmyslitelně k předvánočnímu období. Vychutnejte si pořádně pikantní variantu v podobě soleného mixu wasabi od značky Alika, který rozpálí každý jazýček. Vánoční balení dělá z dózy oříšků i hezký tip na dárek. Ve směsi najdete pražené arašídy, praženou kukuřici, jádra kešu oříšků, pražené mandle a samozřejmě arašídy wasabi, které zde nesmí chybět. Najdete na webu Zdravé ořechy.

Zdravé delikatesy pod stromeček

Máte ve svém okolí milovníky dobrého jídla, kteří zároveň dbají na zdravý životní styl? Potěšte je pod stromečkem balíčkem 100% rostlinných produktů od české značky Živina. Vánoční dárkové balení obsahuje nejoblíbenější produkty Živina - domácí pečený Kečup, nakládanou cibuli Cebolla, Kremžskou hořčici, Bylinkový ocet, Salsa dip a sladké krémy Tahináda s kešu a kakaem a kakaový Mandlový krém.

Dárek pro milovníky čajů

Limitovaná edice vánočních čajů Kusmi Tea je symbolem dlouholeté tradice a 155 let žijící historie. Černý sypaný organický čaj Tsaverna Bio ochucený pomerančem, vanilkou a kořením vychází z původní receptury. Balen je do krásné kovové dózy, která je v letošním roce zahalena do slavnostní červené a zlaté barvy připomínající luxusní hotelové lobby. Prémiový čaj pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk.

Domácí marmelády se světovou medailí

Jozefína Růžičková a její značka domácích džemů, marmelád a nakládané zeleniny Rose Garden se může honosit medailemi z prestižních světových soutěží už několik let za sebou. Dopřejte sobě i své rodině jedny z nejlepších marmelád na světě, které „na to mají papír“, nyní i v dárkových baleních. Vybírat můžete z nepřeberného množství džemů z lokálního ovoce z Prachaticka, odkud Rose Garden pochází, marmelád z vybraných kousků citrusů i skvělé nakládané zeleniny a hub. Na letošním ročníku Great Taste Award, jíž se zúčastnily výrobky z více než stovky zemí světa, medaile dostaly švestka, švestka s arónií, chilli a okurka.

„Zakládám si na lokálnosti, vysoké kvalitě surovin a tradičních postupech při jejich zpracování,“ říká o svých výrobcích Jozefína Růžičková. „Mám velkou radost, že hvězdičku získaly už celkem tři moje výrobky ze skvělých švestek z Hoříkovic u Prachatic.“

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty