Suroviny
- máslo (neslané) 140 g
- tmavá čokoláda (70%) 140 g
- vejce 3 ks
- žloutek 3 ks
- cukr krupice 85 g
- mouka 45 g
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Máslem vymažte 6 servírovacích misek a dejte je na pekáč.
- V hrnci přiveďte k varu vodu. Nalámanou čokoládu a máslo dejte do skleněné mísy. Vypněte vařič a dejte mísu nad uvařenou vodu. Pořád dokola míchejte, dokud se čokoláda a máslo úplně nerozpustí. (Můžete je také rozpouštět v mirkovlnné troubě asi 3 minuty na vysokém stupni.)
- Vyšlehejte vejce, extra žloutky a cukr elektrickým mixérem, až bude směs světlá. Všlehejte do vaječné směsi čokoládovou. Opatrně přisypávejte mouku a postupně ji vmíchejte do hmoty. Rozdělte ji do misek a pečte 10–12 minut, až se začne pudink zvedat. (Doporučujeme 10 minut, dokud je pudink ještě plochý a není už tuhý. Když začne nahoře praskat, už to není ono.)
- Opatrně pudink uvolněte a podávejte se šlehačkou nebo se zmrzlinou.