Head
- cibule 2 kusy
- telecí kýta 1250 g
- rozmarýn 1 kusy
- bílé víno 2 dl
- extra panenský olivový olej 1 špetka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do nádoby. Přidáme telecí maso s rozmarýnem. Osolíme, zakápneme olivovým olejem a necháme minimálně 24 hodin marinovat. Naložené maso s cibulí vložíme do vhodného pekáče, podlijeme vínem a zakryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud maso není měkké (cca 70 minut z každé strany).
Oloupané brambory dáme vařit. Po uvaření scedíme a přidáme máslo. Brokolici zbavíme košťálu, nasekáme najemno a vložíme do brambor. Vše společně rozšťoucháme s kouskem másla.