Suroviny
Postup přípravy
V kastrole na sádle orestujeme dobře očištěné, osolené a opepřené kousky masa
Po zatažení maso vyjmeme z kastrolu a do omastku přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu včetně cibule
Orestujeme a přidáme rajčatový protlak, poté přilijeme červené víno
Vložíme zpět maso a zalijeme připraveným hovězím vývarem, až je maso ponořené
Takto necháme pomalu dusit asi dvě hodiny
Doléváme buď víno, nebo vývar
Když je maso měkké, dáme je stranou a doděláme omáčku
Zeleninu s omáčkou přepasírujeme, nebo rozmixujeme ponorným mixérem
Dochutíme, maso vrátíme zpět a chvíli povaříme, na závěr zjemníme kouskem másla
Dobrou přílohou budou šťouchané brambory připravené klasickým způsobem s cibulkou, lehce orestovanou na kousku másla s pokrájenou slaninou