Postup přípravy
Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu si orestujeme v kastrole nebo na hlubší pánvi, přidáme cibuli, tymián a divoké koření.
Na druhé pánvi si vedle necháme zatáhnout předem očištěné a nasolené telecí líčka ze všech stran.
Do zeleninového základu přimícháme rajský protlak, necháme zkaramelizovat, podlijeme černým pivem a vložíme opečené telecí maso. Líčka dusíme doměkka, když jsou hotová, zbylou šťávu se zeleninou přepasírujeme přes jemné sítko.
Do druhého hrnce nalijeme trochu vývaru a necháme v něm vařit očištěnou a nakrájenou dýni a brambory. Jak zelenina změkne, vývar slejeme (ale nevyhazujeme!) a zeleninu s trochou másla a nastrouhaným zázvorem rozmixujeme na pyré dohladka.
Scezený vývar z brambor a dýně vrátíme zpět do kastrůlku, přivedeme k varu a krátkou dobu v něm povaříme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice a plátek másla, poté vyjmeme.
Na pánvi rozpustíme máslo a rychle orestujeme hříbky, které prohodíme s trochou čerstvé petrželky, dochutíme solí a pepřem. Podáváme na předehřátém talíři.