Suroviny
Postup přípravy
1.Telecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Jemně naklepe z obou stran, osolíme a opepříme. Maso pak na rozpáleném oleji prudce osmahneme a podlijeme dezertním vínem. Pod poklicí dusíme do měkka.
2. Měkké telecí medailonky vyjmeme. Do výpeku nalijeme trochu smetany, ve které jsme rozmíchali solamyl, necháme přejít varem, odstavíme a zahuštěnou šťávu ještě zjemníme máslem, které už necháme jen rozpustit pro lesk a chuť. Telecí medailonky vrátíme do šťávy a před podáváním necháme prohřát.
3. Předehřejeme si troubu na 230° a vložíme do ní plech s olivovým olejem. Dobré brambory očistíme, dáme je do vody, osolíme, přivedeme k varu a vaříme jen asi pět minut.
4. Poté je nakrájíme na měsíčky, vložíme na plech a promícháme s horkým olivovým olejem. Osolíme, opepříme a zlehka je posypeme sušeným rozmarýnem, můžeme i tymiánem. Na plech dáme i čerstvou větvičku s rozmarýnem. Pečeme do zlatova a podáváme se salátem z polníčku a červené řepy.