Hlavní chod
- telecí líčka 1 kg
Suroviny
- rostlinný olej
- kořenová zelenina 250 g
- cibule 2
- červené víno
- vývar
Postup přípravy
Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vínem dusíme doměkka.
Šťávu z masa slijeme na pánev, přidáme vývar a kousek másla. Nesmí se vařit, jen ohřívat! Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme smetanu a rozehřejeme máslo. Obé pomalu přidáváme do brambor.
Na závěr lehce dochutíme trochou muškátového květu a mixérem vyšleháme, aby bylo pyré opravdu jemné. Nakonec dáme vše na talíř, posypeme orestovanou zeleninou a zalijeme omáčkou.
Hlavní chod
Telecí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou a jemným bramborovým pyré
Ingredience:
- 1 kg telecích líček
- rostlinný olej
- 250 g kořenové zeleniny
- 2 cibule
- červené víno
- vývar (na omáčku)
Bramborové pyré:
- 1 kg brambor
- smetana ,
- máslo
- sůl, pepř,
- muškátový květ