Polévka
- olej 1 dávka
Předkrmy
- sušená šunka 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
Polévka
- brambory 1 kus
Předkrmy
- citron 1 kus
Polévka
Postup přípravy
1. Na olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku, zalít asi půllitrem vody a přivést k varu. Přidat na kostky nakrájenou mrkev (cca 1kg) a jeden větší brambor (pro zahuštění polévky), bujon, malou lžičku mletého sušeného koriandru, sůl, pepř, špetku drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu). Možno i pár kousků oloupaného jablka. Po změknutí zeleniny (cca 15-20minut) přidat decentně čerstvý koriandr (pozor, aromatický) a rozmixovat. Dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče (nemusí být), možno dle chuti přidat malou lžičku zázvoru. 2. Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru, případně lžičkou smetany. Možno posypat opraženými slunečnicovými semínky. Teplota:160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ asijskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření Předkrmy Tapas:
postup:Váleček kozího sýra nakrájíme na asi dvoucentimetrová kolečka, která obalíme v šunce a orestujeme na olivovém oleji.Fazolky Jamom
postup:Mražené fazolky propláchneme vařící vodou, na pánvi na olivovém oleji orestujeme česnek a šunku a přidáme fazolky a opět orestujeme. Můžeme podávat k sýru.Krevety Pil – Pil
postup:Na olivovém oleji orestujeme krevety s plátky česneku a zelenou petrželkou. Podáváme s citronem.