Suroviny
- olivový olej 2 lžičky
- fenykl 1 bulva
- česnek (oloupaný a nakrájený) 1 stroužek
- tagliatelle 150 g
- rajčata (oválná) 2 ks
- sůl
- pepř
- bazalka (lístky)
- balzamikový ocet
- ricotta 2 lžíce
Postup přípravy
- Ve velké pánci rozehřejte olej. Přidejte fenykl nakrájený na plátky a restujte 10 minut, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Po 5 minutách vaření vmíchejte česnek.
- Mezitím dejte tagliatelle do velkého hrnce vařící slané vody a vařte podle návodu na obalu. Slijte a nechte pořádně okapat.
- Do pánve přidejte nasekaná rajčata, ochuťte solí a pepřem a nechte 1–2 minuty prohřát. Do dvou nahřátých servírovacích misek rozdělte těstoviny. Do rajčatové směsi přidejte hodně natrhaných bazalkových lístků a přelijte přes těstoviny. Pokapejte pořádnou dávkou octa. Podávejte s ricottovým sýrem.