Head
- pepř 1 špetka
- pažitka 1 lžíce
- vlašské ořechy 40 g
- šunka 4 plátky
- bageta 1 kus
Postup přípravy
1. Do misek dáme zvlášť smetanový tavený sýr a zvlášť šunkový sýr. Rozdělíme k nim máslo, osolíme a opepříme. Do smetanového sýra přidáme pažitku. Sýry – každý zvlášť – dohladka vyšleháme.
2. Hermelíny rozpůlíme a na vnitřní stranu každé půlky rozetřeme šunkový sýr, který přikryjeme dvěma kolečky šunky. Šunku potřeme vrstvou pažitkového sýra a posypeme ořechy. Vrátíme vrchní díl Hermelínu a lehce přimáčkneme. Hermelíny zabalíme do fólie a uložíme do chladničky alespoň na dvě hodiny.
3. Na talíře dáme listy salátu. Plátek šunky a sýra nakrájíme na proužky a rajčata rozpůlíme. Hermelíny rozkrojíme na čtyři díly, položíme na salát a ozdobíme pažitkovým máslem, rajčaty, proužky šunky a sýra a kouskem petrželky. Podáváme s čerstvou bagetkou.