Postup přípravy
Kuře (kuřata) okořeníme, lehce potřeme majonézou apokapeme citronem aolivovým olejem a necháme v ledničce přes noc. Nesolíme! Sůl použijeme, až před tím, než budeme kuře dávat do trouby. Pečeme pomalu při 120 až 150 stupních asi 1,5 až 2 hodiny, pak zvýšíme teplotu a dopečeme dozlatova a dokřupava. Podáváme se šťávou v omáčníku.
Rýži připravíme tak, že zpočátku zahřejeme v kastrolu olivový olej a na něm osmažíme dohněda vlasové nudle. Pak přidáme rýží, zalejeme vodou a necháme vařit (dusit) 15 -20 minut, dokud není rýže měkká.
Z okurky a rajčat si uděláme míchaný zeleninový salát, do kterého přidáme nasekanou petržel, zakysanou smetanu a trošku majonézy. Dochutíme a podáváme k hlavnímu chodu.