Zelenina
- květák (nebo brokolice)
- olivový olej
Steaky
- rumpsteak (nebo Rib eye či T-bone steak) 4 ks
- sůl
- hrubozrnná hořčice
- sýr s modrou plísní 4 plátky
Postup přípravy
- Předehřejte gril v troubě.
- Zelenina: Rozložte řezy květáku a/nebo brokolice v jedné vrstvě na pečicí plech. Rozdrcený česnek dejte navrch a pokropte olivovým olejem. Grilujte asi 10 minut, nebo dokud nebude zahnědlý, ale pořád křupavý.
- Steaky: Ochuťte steaky solí a potřete hrubozrnnou hořčicí.
- Rozpalte plotýnku nebo pánev, až se z ní bude kouřit. Opečte steaky dohněda po obou stranách.
- Steaky přendejte na pekáč a na každý steak položte plátek sýra. Grilujte 8–10 minut, dokud maso nebude hotové podle představ a sýr roztavený.
- Sýrové steaky podávejte pokryté zeleninou.