Na pepřovou omáčku
Head
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Brambory ve slupce dobře omyjeme, potřeme olivovým olejem a položíme na pečící papír. Hodinu pečeme a poté každý brambor rozřízneme uprostřed do kříže, kam vložíme zakysanou smetanu s nakrájenou pažitkou a před podáváním ještě ozdobíme bazalkou.
2. Očistěné steaky osolíme a potřeme olivovým olejem – necháme chvíli odležet. Osmažíme na dobře rozpálené grilovací pánvi z každé strany 4 - 6 minut – podle toho, jak moc chceme mít asi dvěstěgramové steaky a centimetr a půl vysoké steaky propečené.
3. Na pepřovou omáčku si na másle nebo oleji usmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme celý pepř a ještě dvě minutky zahříváme. Přilijeme vývar, nebo masox s vodou, přidáme víno a čtyři minuty povaříme. Nakonec přilijeme smetanu – množství dle odhadu a potřeby – a vaříme do zhoustnutí omáčky.