Hlavní chod
- hovězí maso 1 kg
Hlavní
- koření steakové None ks
- olej několik lžíce
Postup přípravy
Maso nakrájíme na hrubší plátky, ochutíme kořením na steaky a lehce polijeme olivovým olejem. Necháme několik hodin odležet. Potom steak restujeme – stačí asi 2 minutky z každé strany. Steaky necháme odpočinout. Z masa zřejmě vyteče trocha šťávy (tou pak dochutíme omáčku).
Po pěti minutách vložíme steak do rozehřáté trouby a necháme asi šest minut dodělat. Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji orestujeme hříbky, přidáme výpek z masa (lze i instantní) a šťávu, co z masa vytekla. Dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bagetkou.
Hlavní chod
Steak s omáčkou z lišek
Ingredience:
- 1 kg argentinské hovězí roštěné
- čtyřbarevný pepř
- steakové koření
- olivový olej (několik lžic)
- mrazené hříbky, lišky
- výpek z masa
- bagetky