Head
- srnčí maso 500 g
- česnek 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- špek 1
- pepř 1 špetka
- koření na divočinu 1 lžička
- koření polévkové (podravka) 1 dávka
- pomeranče (s dužninou) (z mandarinky nebo pomeranče (s dužninou) - volitelné ) 1 dávka
- vejce 2 kusy
- strouhanka 3 lžíce
- brusinky 3 kusy
- gin 1 dávka
- rozmarýn 1 kus
- kompot 1 sklenice
Postup přípravy
1
Maso s česnekem pomeleme, ochutíme pepřem a kořením na divočinu – pozor, některé solí! Cibuli a špek pokrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova
Přidáme do mletého masa, dochutíme polévkovým kořením, přidáme 2 vejce, strouhanku a zamícháme
Navlhčíme si ruce ve studené vodě a vytvoříme 2 šišky
Vložíme je do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka
Necháme vychladnout
Pak krájíme asi na centimetr a půl silné plátky
2
Do skleničky s víčkem nasypeme brusinky, vidličkou pevně napěchujeme, zalijeme ginem a víčkem uzavřeme
Po půl hodině sklenici obrátíme víčkem dolů, aby se brusinky rovnoměrně „nacucly“
3
Na dezertní talířek dáme plátek sekané, maso obložíme opilými brusinkami, přidáme lžičku brusinkového kompotu a ozdobíme snítkou rozmarýnu