Suroviny
- hovězí maso 500 g
- paprika 1 kus
- rajče 5 kus
- cibule 1 kus
- rajčatový protlak 1 kus
- koření nové 3 kuličky
- bobkový list 1 kus
- feferonka 1 kus
- olej 1 dávka
- mouka trochu dávka
- česnek 4 stroužky
- majoránka 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Cibuli osmažíme do zlatova, vmícháme mletou papriku, na tenké proužky nakrájené maso vydusíme, podlijeme trochou vody, přidáme sůl pepř, nové koření, bobkový list, feferonku, přikryjeme a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme pokrájenou kapii a pokrájená spařená rajčata bez slupky. Když vše změkne, přidáme protlak, prolisovaný česnek, majoránku a nakonec jídlo zahustíme moukou. Ještě krátce povaříme a polévka je hotová.
Recept na domácí pečivo nebyl účastníkem dodán.