reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Nevídaně dobrý salát ze spálených paprik se sýrem a mátou
Autor: Společně s chutí Nevídaně dobrý salát ze spálených paprik se sýrem a mátou

Nevídaně dobrý salát ze spálených paprik se sýrem a mátou

Nejdůležitějším krokem receptu, který vás naučí tento díl pořadu Společně s chutí, je pořádně spálit základní surovinu, papriku.

Mistr nových chutí Marek Pavala a herečka Lujza Garajová Schrameková přivítali ve své kuchyni dalšího inspirativního hosta – Tomáše Slavatu. Tomáš je sportovec a filantrop s velkým srdcem, ale v neposlední řadě i otec. Proto dobře ví, že propašovat dětem na talíř zeleninu není zrovna jednoduché.

Marek si pro Tomáše připravil recept, který děti zaujme nejen zcela novou chutí, ale i hravou barevností. Postarala se o ni kombinace různobarevných paprik s čerstvě natrhanými lístky máty krásně posypaná bílým ovčím sýrem. Máta je totiž všestranná bylinka, jejíž svěží chuť se hodí do nápojů, dezertů, ale i k masu a slaným jídlům. Díky tomuto salátu se o tom přesvědčíte sami. Pokud k němu přidáte i dokřupava opečený chléb, nové rodinné oblíbené jídlo plné vitaminů je na světě.

Na zdraví a dobrou chuť!

Společně s chutí (09) II
Společně s chutí (09) II

Příště vám Marek s Lujzou předvedou, jak připravit úžasné street food jídlo v domácím prostředí. Spolu s kulinářskou guru vietnamské kuchyně Marcelou Vuong připraví šťavnaté nem lui.

Nevídaně dobrý salát ze spálených paprik se sýrem a mátou
Autor: Společně s chutí Nevídaně dobrý salát ze spálených paprik se sýrem a mátou

Salát ze spálených paprik

INGREDIENCIE:

  • 4 papriky mix (žlutá, oranžová, červená)
  • 1 svazek čerstvé máty
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 150 g čerstvého ovčího sýru
  • sůl a pepř

POSTUP:

  1. Omyté papriky dobře osušte a potřete olivovým olejem a vložte na 20–30 minut do trouby vyhřáté na 250 °C. Mezitím si natrhejte větší množství lístků čerstvé máty.
  2. Po vytažení z trouby dejte papriky do misky, zakryjte je potravinovou fólií a nechte na 10 minut zapařit. Potom papriky rozřízněte, vylijte z nich šťávu a odstraňte jádřinec. Papriku otočte a oddělte slupku od dužiny. Díky zapaření by to mělo jít docela snadno. Dužinu paprik nakrájejte na proužky a nechte asi 20 minut vykapat v cedníku.
  3. Scezené papriky přeložte do mísy a ochuťte vinným octem, solí a pepřem. Přidejte nahrubo nasekané mátové lístky a zamíchejte. Servírujte s ovčím sýrem, který můžete na salát jednoduše nadrobit prsty, a s troškou olivového oleje. K salátu se skvěle hodí například jemně opečený kváskový chléb a chutný nápoj.
     
Související témata: společně s chutí

reklama

Přečtěte si také