Suroviny
- pepř
- špenát 500 g
- tavený sýr 4 kus
- sůl
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužek
- mozzarella 1 ks
- pšeničná krupice 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- bylinky
- sójová omáčka 1 lžíce
- umeocet 1 lžička
- smetana 1/2 kelímek
- kmín
Postup přípravy
Na oleji lehce osmahneme pokrájenou cibuli, okořeníme kmínem se solí, přidáme čerstvý špenát, přilijeme kvalitní sójovou omáčku, podusíme a zalijeme vodou, povaříme deset minut, přidáme tavený sýr. Dochutíme umeoctem, pepřem a smetanou. Ponorným mixérem rozmixujeme polévku. Před podáváním přidáme sýrové knedlíčky, které si připravíme zvlášť.
Sýrové knedlíčky: mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s krupicí, jedním dílkem taveného sýra, posekanými bylinkami, solí a pepřem. Vytvarujeme kuličky a dáme povařit do vroucí vody na 4 až 5 minut. Vyndáme z vroucí vody a servírujeme v polévce.