Suroviny
- špagety 400 g
- cibule (nasekaná nadrobno) 1/2 ks
- česnek (nasekaný) 1 stroužek
- hořčice (prášková) 1 lžíce
- oregano (sušené) 2 lžíce
- mleté vepřové maso 750 g
- mořská sůl
- pepř
- rostlinný olej (na smažení)
Na omáčku
- cibule (nasekaná najemno) 1/2 ks
- česnek (nasekaný) 1 stroužek
- loupaná rajčata (celá) 800 g
- hladkolistá petržel (najemno nasekaná) 1/2 svazku
Postup přípravy
- Uvařené špagety nechte stranou. Do mísy dejte cibuli, česnek, hořčici a maso. Přidejte koření a vše smíchejte do jednotné hmoty a z ní vytvořte malé koule.
- Rozehřejte na pánvi olej a masové koule na něm opékejte, dokud nebudou zlatohnědé. Pak je osušte v papírové utěrce, vložte do větší zapékací mísy.
- Omáčka: Rozehřejte hrnec na střední teplotu, nalijte olej, přidejte cibuli a česnek a duste dozlatova. Přidejte loupaná rajčata a nechte vařit na nízké teplotě 20 minut.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Omáčku přelijte přes masové koule a dejte na 20 minut péct do trouby.
- Podávání: Jemně promíchejte špagety s omáčkou a masovými koulemi, posypte petrželkou a podávejte.