Karamelová kuřecí křidélka s chilli a Kikkoman sójovou omáčkou

Moje hodnocení
7x

Pečená kuřecí křidélka jsou vděčnou chuťovkou, ideální třeba na večírek s přáteli. Výrazná omáčka ze sójové omáčky, octa a cukru během pečení krásně zkaramelizuje. Upečte jich rovnou plný plech, protože chutnají dobře i zastudena, můžete si zbylá křidélka vzít s sebou třeba na výlet.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • kuřecí křidélka 1 kg

Omáčka

  • hnědý cukr 4 lžíce
  • rýžový ocet 2 lžíce
  • přirozeně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman 6 lžic
  • chilli papričky, nadrobno nakrájené (část si ponechte na ozdobu) 1–2 ks
  • sezamová semínka 1 lžíce

K podávání

  • lehce opálené rozkrojené citrony 2 ks

Další nápadité recepty s Kikkoman sójovou omáčkou najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ⁰C. Vložte kuřecí křidélka na mělký plech a pečte 20 minut.
  2. Smíchejte ingredience na omáčku dohromady a po 20 minutách pečení ji nalijte na křídla tak, aby byla omáčkou dokonale pokryta a obalena.
  3. Pečte dalších 15–20 minut a průběžně otáčejte, abyste předešli spálení cukru. Na konci pečení by křidélka měla být propečená a omáčka na nich mírně lepkavá. Maso přeneste na servírovací misku a posypejte zbylou chilli papričkou.
  4. Podávejte s opálenými půlkami citronu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty