Suroviny
- kuřecí křidélka 1 kg
Omáčka
- hnědý cukr 4 lžíce
- rýžový ocet 2 lžíce
- přirozeně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman 6 lžic
- chilli papričky, nadrobno nakrájené (část si ponechte na ozdobu) 1–2 ks
- sezamová semínka 1 lžíce
K podávání
- lehce opálené rozkrojené citrony 2 ks
Další nápadité recepty s Kikkoman sójovou omáčkou najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 ⁰C. Vložte kuřecí křidélka na mělký plech a pečte 20 minut.
- Smíchejte ingredience na omáčku dohromady a po 20 minutách pečení ji nalijte na křídla tak, aby byla omáčkou dokonale pokryta a obalena.
- Pečte dalších 15–20 minut a průběžně otáčejte, abyste předešli spálení cukru. Na konci pečení by křidélka měla být propečená a omáčka na nich mírně lepkavá. Maso přeneste na servírovací misku a posypejte zbylou chilli papričkou.
- Podávejte s opálenými půlkami citronu.
Karamelová kuřecí křidélka s chilli a Kikkoman sójovou omáčkou Zdroj: Kikkoman