Karamelová kuřecí křidélka s chilli a Kikkoman sójovou omáčkou
Zdroj: Kikkoman
Karamelová kuřecí křidélka s chilli a Kikkoman sójovou omáčkou
Zdroj:
Kikkoman
Pečená kuřecí křidélka jsou vděčnou chuťovkou, ideální třeba na večírek s přáteli. Výrazná omáčka ze sójové omáčky, octa a cukru během pečení krásně zkaramelizuje. Upečte jich rovnou plný plech, protože chutnají dobře i zastudena, můžete si zbylá křidélka vzít s sebou třeba na výlet.
K podávání
-
citron
(lehce opálené rozkrojené )
2 ks
Další nápadité recepty s Kikkoman sójovou omáčkou najdete ve speciálu:
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 200 ⁰C. Vložte kuřecí křidélka na mělký plech a pečte 20 minut.
-
Smíchejte ingredience na omáčku dohromady a po 20 minutách pečení ji nalijte na křídla tak, aby byla omáčkou dokonale pokryta a obalena.
-
Pečte dalších 15–20 minut a průběžně otáčejte, abyste předešli spálení cukru. Na konci pečení by křidélka měla být propečená a omáčka na nich mírně lepkavá. Maso přeneste na servírovací misku a posypejte zbylou chilli papričkou.
-
Podávejte s opálenými půlkami citronu.
Karamelová kuřecí křidélka s chilli a Kikkoman sójovou omáčkou 2
Zdroj: Kikkoman
Karamelová kuřecí křidélka s chilli a Kikkoman sójovou omáčkou 2
Zdroj:
Kikkoman