Grilované čevapčiči s perfektními KIKKOMAN dipy

Moje hodnocení
7x

Grilované čevabčiči je oblíbený pokrm z Balkánu. Dobře dochucené mleté maso se upraví do podoby malých válečků, které chutnají všem. Podávejte je s výběrem různých dipů k namáčení.

4 porce
60 minut
balkánská

Suroviny

  • mleté maso (vepřové a hovězí maso nebo kuřecí maso) 1 kg
  • přirozeně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman 50–100 ml
  • pepř (čerstvě namletý černý pepř) 1 lžička
  • med (červená cibule) 1 ks
  • mletá uzená paprika 1 lžička
  • čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
  • kmín 2 lžičky
  • lisovaný česnek 2 lžičky

Další skvělé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Nakrájejte červenou cibuli velmi najemno a promíchejte s masem, přidejte všechna ostatní koření, důkladně promíchejte, až vznikne homogenní směs a nechte asi 30 minut stranou odležet.
  2. Vytvářejte oválné placičky nebo válečky a grilujte, dokud nebudou hotové a uvnitř šťavnaté.

Inspirace na dipy k namáčení:

  • ½ lžíce Kikkoman přirozeně fermentované sójové omáčky + 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ½ lžíce Kikkoman přirozeně fermentované sójové omáčky + 2 lžíce kečupu
  • ½ lžíce Kikkoman přirozeně fermentované sójové omáčky + 2 lžíce majonézy

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty