Suroviny
- mleté maso (vepřové a hovězí maso nebo kuřecí maso) 1 kg
- sójová omáčka (přirozeně fermentovaná Kikkoman) 50–100 ml
- červená cibule 1 ks
- uzená paprika (mletá ) 1 lžička
- koriandr (čerstvý, nasekaný) 1 hrst
- kmín 2 lžičky
- česnek (lisovaný ) 2 lžičky
- čerstvě namletý pepř (černý) 1 lžička
Další skvělé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Nakrájejte červenou cibuli velmi najemno a promíchejte s masem, přidejte všechna ostatní koření, důkladně promíchejte, až vznikne homogenní směs a nechte asi 30 minut stranou odležet.
- Vytvářejte oválné placičky nebo válečky a grilujte, dokud nebudou hotové a uvnitř šťavnaté.
Inspirace na dipy k namáčení:
- ½ lžíce Kikkoman přirozeně fermentované sójové omáčky + 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- ½ lžíce Kikkoman přirozeně fermentované sójové omáčky + 2 lžíce kečupu
- ½ lžíce Kikkoman přirozeně fermentované sójové omáčky + 2 lžíce majonézy
Grilované čevapčiči s perfektními dipy 2 Zdroj: Kikkoman
Grilované čevapčiči s perfektními dipy Zdroj: Kikkoman