Suroviny
- jasmínová rýže (nebo sushi ) 200 g
- fenykl (malý ) 1 ks
- avokádo (zralé ) 2 ks
- salátová okurka 1/2 ks
- cukrový hrášek (lusky ) 75 g
- ředkvičky 12 ks
- losos (čerstvý,ideálně v sashimi kvalitě) 250 g
- Kikkoman Poké 2–3 lžíce
- černá sezamová semínka 2 lžíce
- koriandr (čerstvý )
Další skvělé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Uvařte rýži dle pokynů na obalu a nechte chvíli vychladnout, poté rozdělte do 4 misek.
- Fenykl nakrájejte na plátky a vložte do studené vody. Nakrájejte avokádo, okurku a ředkvičky na plátky. Hráškové lusky dejte do cedníku a spařte vroucí vodou.
- Z lososa odstraňte kůži a nakrájejte na malé kostky. Kostičky smíchejte s Kikkoman Poké omáčkou a posypejte 1 lžící sezamových semínek.
- Jednotlivé ingredience rovnoměrně rozdělte do misek na rýži, servírujte se zbytkem sezamových semínek a nasekaným koriandrem.
PRIMA TIP: Pro ještě výraznější chuť můžete dochutit rýži. Svařte rýžový ocet s trochou cukru a soli a roztok nalijte na ještě horkou rýži. Něžně promíchejte a před servírováním rýži nechte vychladnout.