Autentické poké bowl s lososem

Moje hodnocení
7x

Poké bowl je havajskou odpovědí na japonské misky s rozbaleným sushi. Základem je ochucená rýže, kterou doplňuje na kostky nakrájená ryba marinovaná v poké omáčce s chilli a limetkou. Známé poké misky jsou doplněné čerstvou zeleninou, někdy i ovocem. Perfektní letní lehké jídlo ohromí nejen velmi lákavým vzhledem, ale hlavně rozmanitostí chutí.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

  • jasmínová nebo sushi rýže 200 g
  • malý fenykl 1 ks
  • avokádo (zralé avokádo) 2 ks
  • salátová okurka 1/2 ks
  • lusky cukrového hrášku 75 g
  • ředkvičky 12 ks
  • čerstvý losos (ideálně v sashimi kvalitě) 250 g
  • omáčka Kikkoman Poké 2–3 lžíce
  • černá sezamová semínka 2 lžíce
  • čerstvý koriandr

Další skvělé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Uvařte rýži dle pokynů na obalu a nechte chvíli vychladnout, poté rozdělte do 4 misek.
  2. Fenykl nakrájejte na plátky a vložte do studené vody. Nakrájejte avokádo, okurku a ředkvičky na plátky. Hráškové lusky dejte do cedníku a spařte vroucí vodou.
  3. Z lososa odstraňte kůži a nakrájejte na malé kostky. Kostičky smíchejte s Kikkoman Poké omáčkou a posypejte 1 lžící sezamových semínek.
  4. Jednotlivé ingredience rovnoměrně rozdělte do misek na rýži, servírujte se zbytkem sezamových semínek a nasekaným koriandrem.

PRIMA TIP: Pro ještě výraznější chuť můžete dochutit rýži. Svařte rýžový ocet s trochou cukru a soli a roztok nalijte na ještě horkou rýži. Něžně promíchejte a před servírováním rýži nechte vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty