Head
- hovězí hovězí/telecí libové zadní (hovězí/telecí libové zadní - volitelné ) 750 g
Na brambory
- oregano 1 špetka
Head
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na prudko osmahneme. Podlijeme vínem, zasypeme petrželovou natí, nakrájeným česnekem a dusíme dle druhu masa 45 – 60 minut do změknutí. Občas promícháme, aby se omáčka nepřipálila, a dle potřeby podléváme vodou.
2 Očištěné brambory nakrájíme na měsíčky, dáme na plech, osolíme, opepříme, přidáme oregano, tymián, šťávu z celého citronu a olivový olej. Vše rukama promícháme a dáme zhruba na hodinu péct do rozpálené trouby.
3 Tzatziky: Umyté, vydlabané okurky nastrouháme najemno a osolíme. Jogurt a tvaroh zbavíme na sítu přebytečné vody, smícháme dohromady, opepříme a prolisujeme se stroužkem česneku. Okurky řádně vymačkáme – musí být bez vody – a vmícháme do jogurtu. Dochutíme nadrobno nasekaným koprem a dáme pěkně vychladit.