Sen o jednorožci
- niva 50 g
Dezert: žloutkové věnečky
- vejce 3
Head
- řasa 1 dávka
Sen o jednorožci
- rozmarýn dle chuti
Dezert: žloutkové věnečky
- cukr 60 g
Head
- limetka ( - volitelné ) 1 dávka
Dezert: žloutkové věnečky
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Snové hlavní chodySen o mořské panně
postup:Krevety omyjeme a vyloupeme. Potom rychle osmažíme na rozpáleném másle, přitom je zakápneme citrónovou šťávou. Dozdobíme a podáváme.Sen o jednorožci
Ingredience:4 žampiony,čtvrt lilku,1 bílá ředkev,čerstvý rozmarýn,feferonky.dle chutiNa sýrovou omáčku:50 g nivy,10 ml smetany,troška mléka postup:1. Žampiony očistíme, vykrojíme nohu, omastíme jim klobouky a dáme je do trouby péct na 150°C. Mezitím si nakrájíme lilek na proužky na plátky a nasolíme a necháme ho provětrat. Potom ho opečeme. Očistíme a oloupeme ředkev. Žampiony a lilek zalijeme omáčkou, doprostřed umístíme ředkev z důvodu tvaru a dozdobíme.2. Na omáčku si nastrouháme nivu a na vymazané pánvi ji necháme roztéct. Zředíme ji smetanou či troškou mléka.