Náplň
- hera
- žloutek
- česnek
- sůl
- bylinkové koření
- sýr s modrou plísní 100 g
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme vykynout
Rozválíme je na placku vysokou asi půl centimetru
Utřeme žloutky s Herou a česnekem, přidáme sůl a nastrouhaný sýr
Naneseme na rozválené těsto, zavineme jako štrúdl a necháme delší kraj – na hlavičku šneka
Zde zapíchneme dva hřebíčky jako tykadla
Pečeme na 180 stupňů 30 minut
Nakrájíme na „plátky“ a podáváme
Předkrm
Šneci
Ingredience:
- 750 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 10 lžic mléka
- kvasnice
- lžička soli
- lžička cukru
Náplň:
- 1 Hera
- 3 žloutky
- česnek a sůl
- bylinkové koření
- 100 g sýru s modrou plísní (i jiného)